Haagse Skatetôg

Klik om kaart te tonen
Wanneer:
12 mei 2019 @ 15:30 – 18:30
2019-05-12T15:30:00+02:00
2019-05-12T18:30:00+02:00
Waar:
Sportcampus Zuiderpark
Meester P. Droogleever Fortuynweg 22
2533 SR Den Haag
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Roy Hoogendorp
070 - 354 0059

Het leuke en gezellige van de Skatetôg is dat met een grote groep skaters, jong en oud, groot en klein, in een rustig tempo langs bekende en minder bekende plekjes van Den Haag geskate wordt. Skaten over het asfalt, begeleid door Politie Haaglanden, ervaren skaters en EHBO-ers, zonder enige hinder van andere weggebruikers. Wie wil dat nu niet!

De Skatetôg is een gratis evenement maar heeft een maximum van 1250 deelnemers. Je krijgt daarom bij het inschrijven een polsbandje. Zonder dit bandje mag je niet meerijden in de tocht. Gemiddeld is een tocht zo’n 21 kilometer lang, maar onderweg zijn er twee pauzes.

Er is geen leeftijdgrens maar de organisatie verwacht van de jongere deelnemers dat ze zelfstandig kunnen skaten en niet op sleeptouw hoeven worden genomen. Mocht de tocht toch te vermoeiend zijn, dan kun je plaatsnemen in onze zogenaamde bezembus die achter de tocht aanrijdt. Ook kan het zijn dat één van de verkeersregelaars je adviseert plaats te nemen in de bus als je de tocht te veel ophoudt. Maar dit komt natuurlijk zelden voor!

Evenement voor het hele gezin
De Haagse Skatetôg is een evenement voor het hele gezin. Baby’s of kleine kinderen meenemen in een kinderwagen is dan ook toegestaan. Let er wel op, dat je andere deelnemers niet hindert of in gevaar brengt. En zorg er voor dat baby of kind goed vast zit in de kinderwagen en er niet uit kan vallen. Tenslotte zit een ongeluk in een klein hoekje (plotseling moeten remmen of een (bijna) val van jezelf of een andere deelnemer kan vervelende gevolgen hebben voor een kind dat niet goed vast zit). Je hoeft dus geen topskater te zijn maar enige skate-ervaring (lees: redelijk kunnen remmen!) is wel een vereiste. Er zijn in Den Haag meerdere skatescholen die je de basisprincipes van het inline skaten kunnen bijbrengen. 

Start/finish Haagse Skatetog 

De Haagse Skatetôg start en eindigt bij de Sportcampus in het Zuiderpark (Mr P. Drooglever Fortuynweg 22, 100 meter van Zuiderpark ingang Melis Stokelaan).  

Alle belangrijke gegevens voor de Haagse Longboardtôg op een rijtje: 

  • Inschrijvingen via de site www.skatetog.nl (dat scheelt organisatorische rompslomp en geeft de organisatie een indicatie hoeveel deelnemers ze kunnen verwachten) – ter plekke inschrijven is mogelijk tussen 14.00 en 15.00 uur. 
  • Vertrek 15.30 vanaf de Sportcampus in het Zuiderpark – terugkomst rond 17.45 uur. Lengte tocht 21 km, rustig tempo en begeleid door politie Haaglanden en ervaren Blockers voor de wegafzetting. (Zie locatie op de website) 
  • Data onder voorbehoud van vergunning