Dans en zing de zomer tegemoet in het mooiste familietheater van Den Haag

Dans en zing de zomer tegemoet in het mooiste familietheater van Den Haag

Dit weekend luidt Dirk Scheele in het Zuiderparktheater de zomervakantie in met zijn meezingfeest In Holland Staat een Huis (2+). Hét zomertheater van Den Haag en omstreken staat dit jaar in het teken van draken, poppenspel, kindercabaret en vooral lekker meezingen en -dansen in de buitenlucht. Spelletjes en filmpjes op mobieltjes verbleken bij de prachtige en interactieve kindertheatershows in de heerlijke frisse lucht van het Zuiderparktheater. 
 
Op zondag 21 juli trapt Dirk Scheele af met zijn spetterende show In Holland Staat een Huis (2+). Dirk duikt in de Oudhollandse liedjes en hij zal, samen met het publiek, een nieuw kinderliedje componeren. Dat wordt een feest!
 
(Groot)ouders met nieuwsgierige kinderen: neem ze mee naar Professor Pruts (De Nietsmasjiene (4+), woensdag 24 juli) die voor de zoveelste keer een uitvinding doet. Maar wat doet de machine eigenlijk?

Op vrijdag 26 juli kunnen ouders en peuters dansen en springen óp het podium van het Zuiderparktheater. Deze danssessies (2+), met docente Florence Rapati, vinden elke vrijdag in de zomervakantie plaats. Dat wordt voetjes van de vloer!
 
Vijf dagen later op 31 juli zal Ageeth de Haan met haar show Dag Zon, Dag Zee! (4+) het publiek in gedachten meenemen naar een strandmiddag met limonade, taart en mooie liedjes. Ageeth mixt pop en jazz op een aantrekkelijke manier en creëert zo voor het hele gezin poëtische, grappige en ontroerende meezing-momenten.

Heb je zin in een spannend verhaal, dan ben je bij Valentijn Productiehuis aan het goede adres. Op 7 augustus vertellen zij het verhaal van De Drakentemmer (4+). Uitgevoerd in een bijzondere voorstelling met behulp van krijt, gaan ze opzoek gaat naar het raadsel van de vuurdraak. Kan een moedig en dapper jongetje de kleuren van eiland Krijt terughalen?
 
Drakenliefhebbers kunnen hun harten ophalen, want er is nóg een voorstelling over deze magische beesten. Op 21 augustus speelt De Grote Haay met Mark Haayema en Dennis de Groot De Vriendelijke Draak (4+) een spannende muzikale voorstelling over draken en vooroordelen. Op een dag worden draken gesignaleerd in het drop Zozaai. Maar is dat wel zo erg? Deze voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar.

Daarmee zijn de spannende verhalen nog niet uit. Wil je weten wat er nou echt gebeurd is in het mythische verhaal van de ridders van de ronde tafel? Sluit dan op 11 augustus aan bij een ijzersterk theaterstuk van onze zuiderburen. Belgisch theatergezelschap Froe Froe speelt Kammelot (6+), een vlammende voorstelling vol roestige harnassen, grote zwaarden en vuur-rochelende draken.
 
Leerzame en ontroerende avonturen komen ook aan bod. In Het Geheim van de Wilg (3+) op 14 augustus gaat Nuna op zoek naar het geheim van haar overleden opa. Deze mooie poppenspelvoorstelling gaat over de kringloop van de natuur én over een nieuw begin.

Trollenjong (4+), een door Billy Elliot geïnspireerde voorstelling van SpeelBOS & het Filiaal staat gepland voor 28 augustus. In deze kleutervoorstelling wil trol NOM NOM dansen, want hij is anders, maar toch gewoon en zichzelf. Maar van papa mag dit niet. Gelukkig raakt NOM NOM bevriend met een stoer mensenmeisje die hem leert dansen.
 
Dan is het lachen geblazen. Met VET kindercabaret (6+) op 25 augustus kunnen kinderen hard lachen om hun ouders en zichzelf! Over gênante of juist gekke momenten wanneer ze hoteldebotel verliefd zijn. Over lastige ouders aan tafel en spelletjes met zelfbedachte regels. Al deze herkenbare situaties worden verwerkt in een show vol typetjes, grappen en visuele effecten.
 
Aan het eind van de zomer geeft Tuurlijk Theater met Plastiek (5+) aandacht voor het milieu en de verantwoordelijkheid van ieder om onze mooie wereld schoon en prachtig te houden. Op 1 en 15 september gaan de Dames Groen met hond Veronique een wandeling maken door het Zuiderpark. Kinderen en ouders zijn welkom om hun tocht door het park te volgen. Al flanerend stuiten ze op plastic in deze absurdistische en interactieve maar ook duurzame theaterwandeling.