Kamperen in het Zuiderpark? Dat kan! Van vrijdag 19 t/m zondag 21 juli 2019

Kamperen in het Zuiderpark? Dat kan! Van vrijdag 19 t/m zondag 21 juli 2019

Deze zomer vindt de derde editie van De Buurtcamping Zuiderpark plaats. Drie dagen lang wordt het park een gezellige camping voor alle mensen die de buurt rijk is. Tijdens een potje jeux de boule, al broodjes bakkend rond het kampvuur, gedurende de bonte avond of bij het campingwinkeltje leer je elkaar beter kennen en.. met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening toch allemaal even knullig uit?

Leer je buurt kennen

Initiatiefnemer Roderik Schaepman vond dat in de grote stad buurtbewoners elkaar over het algemeen te weinig groeten, of in ieder geval veel minder dan op een camping! Op de camping is iedereen de hele dag buiten, leeft er gemoedelijk samen ongeacht achtergrond, inkomen of (geloofs)overtuiging. Je groet elkaar, praat over koetjes en kalfjes en helpt elkaar. Er ontstaan gemakkelijk nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Zo ontstond het idee van De Buurtcamping! 3 dagen lang je buurt beter leren kennen tijdens een ontspannen vakantie in eigen park. Sinds de eerste Amsterdamse Buurtcamping in 2012, zijn er tegenwoordig door heel Nederland campings te vinden, zo ook in Den Haag! Dit jaar vindt de 3e editie van De Buurtcamping Zuiderpark plaats en contacten zijn zeker al gelegd! Een grote groep mensen heeft zich dit jaar al voor de 3e keer aangemeld voor de camping!

Vrijwilliger vs. Kampeerder

De buurtcamping wordt georganiseerd voor en door buurt! Campingbeheerders en Buurtcamping Buddies zijn al weken bezig met de voorbereidingen. Op de camping zijn er ook allerlei klussen te doen. Je kunt bijvoorbeeld een programma onderdeel organiseren, bij de receptie zitten, helpen bij de opbouw/afbouw, andere kampeerders helpen hun tent op te zetten, helpen koken of de w.c. schoonmaken! Zonder vrijwilligers geen buurtcamping! Heb je nog wat energie over en zin om met je buren samen te werken? Word dan vrijwilliger op De Buurtcamping!

Tante Leen

Iedereen is welkom op onze camping, ook mensen die zelf niet over kampeerspullen beschikken. Wil jij jouw kampeerspullen uitlenen aan onze campinggasten, heb je nog oude kampeerspullen die je wilt doneren of wil je graag komen kamperen maar heb je geen kampeerspullen? Neem dan contact met ons op!

buurtcamping@zuiderpark.nl

Kom naar De Buurtcamping Zuiderpark!

Meld je aan via onze website!