Ruiterpad Zuiderpark officieel geopend

Ruiterpad Zuiderpark officieel geopend

Wij (Haagse Dingen) waren te gast bij een officiële openingshandeling in het Haagse Zuiderpark. Hier werd onder de klanken van Carmen een nieuw ruiterroute in gebruik genomen. Operazangeres Wendy Roobol, zong live vanaf een paard waarmee zij het laatste stukje van de ruiterroute af liep. Het was heerlijk om mee te maken, dat je naast al die stadse herrie op een stukje klassieke muziek word getrakteerd.

Hiermee is een grote wens van Manege De Eendenkooi uit eindelijk uitgekomen iets waar al zolang op werd gewacht. Voorheen moesten de ruiters jong en oud over straat naar de dichtbij zijnde stukken lopen, nu kunnen zij dus met hartenlust gebruik maker van het Zuiderpark. En zoals René Baron, Stadsdeeldirecteur Escamp, al zij “Hiermee kunnen bezoekers en ruiters in het Zuiderpark, nu samen gebruik maken van het park”.

Daarom ook de volgende waarschuwing voor bezoekers van het park. Pas op voor de konijntjes, stoomtreintjes, de scooters(die er niet mogen komen) en dan nu ook de paarden van Manege De Eendenkooi.

Bron: Haagse Dingen