Verkeershinder door werk aan de Erasmusweg

Erasmusweg: verbeteren verkeersveiligheid en bereikbaarheid

De Erasmusweg is een belangrijke hoofdweg, het verkeer moet goed kunnen doorrijden. Daarom krijgt de weg richting het centrum er een rijbaan bij. De werkzaamheden starten 11 maart 2019 en duren tot half 2020. Lees wat er nog meer gebeurt.

De Erasmusweg is toe aan een opknapbeurt. Daarom worden het asfalt en de bestrating op veel plekken vernieuwd. Tegelijkertijd worden de bereikbaarheid en veiligheid van de Erasmusweg verbeterd. Er komen 2 rijbanen in elke richting. De parkeerplekken langs de weg worden breder. Dat maakt de weg overzichtelijker en veiliger.

Planning

De herinrichting van de Erasmusweg is in delen:

Maandag 11 maart tot 26 augustus 2019: Loevesteinlaan tot Moerweg

De Erasmusweg  tussen de Loevesteinlaan en Moerweg-Erasmusplein is weer open.

Maandag 26 augustus tot 1 januari 2020: Moerweg tot Troelstrakade

De Erasmusweg is afgesloten tussen de Moerweg-Erasmusplein en Troelstrakade. Het Erasmusplein en de kruising met de Troelstrakade blijven open om overlast te verminderen. De bus en de tram blijven de normale routes rijden.

Kijk voor meer informatie op de pagina Werkzaamheden Erasmusweg

Erasmusweg: bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Tijdens het werk is altijd een gedeelte van de Erasmusweg afgesloten. De werkzaamheden zorgen daarom voor verkeershinder en extra drukte op de weg. Lees hier hoe u het beste kunt reizen.
De gemeente neemt maatregelen om te zorgen dat de stad bereikbaar blijft. Bijvoorbeeld met omleidingsroutes, elektronische routeborden die de snelste route aangeven en een app voor op uw smartphone.

Voor veiligheid wordt de hele weg afgesloten

Er is te weinig ruimte om verkeer veilig langs het werkgebied te laten rijden. In het midden van de weg komt een nieuw riool. Daarom moeten beide rijbanen tegelijk dicht. Ook wordt er vlak langs het fietspad bij de waterkant gewerkt. Daarom zijn ook beide fietspaden afgesloten.

Bereikbaarheid  woningen, winkels en hulpdiensten

De gemeente zorgt ervoor dat woningen en bedrijven bereikbaar blijven. De omleidingsroutes staan met gele borden langs de weg aangegeven.

  • Nood- en hulpdiensten kunnen altijd bij de woningen.
  • De woningen en kiosken die in het afgesloten gebied van de Erasmusweg liggen, kunt u alleen lopend bereiken.

Extra reistijd

Automobilisten in de spits moeten rekening houden met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten. Ook buiten de spits kunt u te maken krijgen met extra reistijd. Fietsers en voetgangers worden om het werkgebied geleid. Dit levert nauwelijks extra reistijd op. Het openbaar vervoer blijft de gebruikelijke routes rijden. 

Ga voorbereid op weg

  • Maak gebruik van de omleidingsroutes  en volg de elektronische borden langs de weg voor de snelste routes.
  • Kijk voor de actuele verkeerssituatie op deze website of download de Erasmusweg-app op uw smartphone.
  • Als u de kans heeft, neem dan het openbaar vervoer of pak de fiets.
  • Probeer de spits te vermijden.
  • Komt u van buiten Den Haag? Maak dan gebruik van de P+R-terreinen Hoornwijck of De Uithof. Parkeer hier uw auto en stap over op de tram.
  • Bekijk de actuele vertragingen op de omleidingsroutes.

Openbaar vervoer

Tram 16 en bus 21 blijven tijdens het werk tussen de  Loevesteinlaan en Troelstrakade de vaste route rijden.

Routes voor auto’s

  • Doorgaand autoverkeer richting centrum of richting Wateringen wordt omgeleid over de Lozerlaan (N211), Escamplaan (S104), Oude Haagweg (S104) en Loosduinseweg (S104).
  • Vanuit de wijk wordt u richting centrum of richting Wateringen (N211) omgeleid via de Dedemsvaartweg, Meppelweg, Vreeswijkstraat en Troelstrakade.
  • In Moerwijk rijdt u om via de Melis Stokelaan of via de Schaapweg en Generaal Spoorlaan.

Elektronische routeborden langs de weg geven altijd de snelste route aan. De snelste route kan dus per keer verschillen.

Alternatieven voor de auto

Tramlijnen

Er zijn goede tramverbindingen:

  • Den Haag centrum en Delft : lijn 1
  • Wateringen : lijn 16
  • Rijswijk : lijn 17
  • Vrederust : lijn 9
  • De Uithof:  lijn 4.

P+R terreinen

Komt u van buiten Den Haag met de auto? Parkeer dan uw auto bij een P+R-terrein en reis het laatste stuk  met het openbaar vervoer of de (deel)fiets.

  • P+R Transferium Hoornwijck ligt aan de snelweg A4 bij Rijswijk. U kunt vanaf hier verder reizen met lijn 15 of lijn 1 naar het centrum van Den Haag. U kunt bij de P+R ook een e-bike huren. P+R Hoornwijck: Laan van Hoornwijck 55, 2289 DG Rijswijk.
  • P+R De Uithof: op het parkeerterrein van sportcentrum De Uithof kunt u gratis parkeren. Met RandstadRail 4 reist u in ongeveer 15 minuten naar Den Haag Centraal Station. P+R Uithof:  Jaap Edenweg 10, 2544 NL Den Haag.

Kijk voor meer informatie op de pagina Park en Ride terreinen Den Haag.

Routes in de wijk en fietsroutes

Om sluipverkeer in de wijken en opstoppingen te voorkomen, veranderen op sommige plekken de routes. Zo wordt verkeer om de woonwijken heen geleid. Tijdens de werkzaamheden wordt de verkeerssituatie steeds in de gaten gehouden. De gemeente past als dit nodig is ook andere routes in de wijk aan.

  • Op de Erasmusweg zijn beide fietspaden dicht. Fietsers worden omgeleid via de Erasmusweg aan de overkant van het water (langs de trambaan) of via de Pieter Langendijkstraat. Het blijft altijd mogelijk de Erasmusweg over te steken via de kruispunten.
  • Het voetpad langs de huizen blijft altijd bereikbaar.
  • De tramhalte Geysterenweg is bereikbaar via de kruising met de Betje Wolffstraat.

Via de website van de gemeente Den Haag kunt u alle werkzaamheden vinden.

Meer weten?

Blijf op de hoogte en stel uw vragen via:

Website:          www.denhaag.nl/erasmusweg

E-mail:             erasmusweg@denhaag.nl

WhatsApp:     06 – 30 87 74 89

Facebook:       www.facebook.com/erasmusweg070

Twitter:            www.twitter.com/erasmusweg070

App:                   Erasmusweg (voor iOS en Android)