Wat vindt de stadsdeelwethouder Escamp van het Zuiderpark?

Wat vindt de stadsdeelwethouder Escamp van het Zuiderpark?

Wat vindt de stadsdeelwethouder Escamp van het Zuiderpark?

 Richard de Mos is onze nieuwe stadsdeelwethouder in Escamp. In die functie volgt hij Rabin Baldewsingh op.

Op onze pagina van MorgenstondNieuws die recent in de Zuidwesterkrant was afgedrukt, stond een interview met wethouder De Mos. Vanwege de beperkte ruimte hebben wij het interview moeten inkorten. Tijdens dat gesprek kwam ook het Zuiderpark aan de orde. Dat gedeelte wil de redactie van MorgenstondNieuws hierbij graag onverkort weergeven.

 

Rick Baron

“Het Zuiderpark grenst aan Morgenstond. Het Wijkplatform Morgenstond is ook nauw betrokken bij de nieuwe Stichting Zuiderpark waarin o.a. bewoners en ondernemers die in het Zuiderpark zijn gevestigd alsmede andere belanghebbenden participeren om het Zuiderpark nog aantrekkelijker te maken. Hoe sta jij daar tegenover? Wellicht heb je zelf wat suggesties hoe de attractiviteit van het Zuiderpark kan worden verhoogd?”

Reactie wethouder:

“Het Zuiderpark is natuurlijk ons echt Haagse volkspark, waar we als stad en buurt trots op moeten zijn. Er is lekker veel groen en het biedt ruimte aan iedereen. Jong en oud. Het is een mooie plek om rust te vinden voor bewoners in het park, maar ook een prachtige evenementenlocatie. Ik wil een goede balans vinden tussen rust en evenementen op het terrein. In het Zuiderpark zijn ook veel sportactiviteiten, onder andere op de Sportcampus. Voor de Sportcampus wil ik graag meer functies bedenken, want dat is echt een hele mooie locatie met veel mogelijkheden. Naast het Zuiderpark wil ik ook de Uithof meer aandacht geven. Ook zo’n gave en groene locatie waar veel te beleven is. Ik laat me ook graag adviseren door de inwoners en ondernemers van Escamp, dus voor zowel de Uithof als het Zuiderpark geldt: Ik sta open voor ideeën!”