Zomer opruimactie – Keep it Clean-Zuiderpark!

Zomer opruimactie - Keep it Clean-Zuiderpark!

Zomer opruimactie Keep it Clean – Zuiderpark

Het Zuiderpark is de groene oase van onze stad, midden in Escamp. Veel mensen uit Den Haag en omstreken genieten elke dag van dit mooie gebied. Vooral in de zomer kun je er heerlijk wandelen, spelen of barbecueën.

Het park wordt nog leuker als we er samen voor zorgen dat het opgeruimd en mooi blijft. Afval, peuken en resten van barbecue horen in de afvalbak. Gelukkig ruimen de meeste mensen netjes op nadat ze in het park zijn geweest. Maar soms gaat het toch fout. Daarom vragen we deze zomer extra aandacht voor een schoon Zuiderpark.

Stichting Zuiderpark organiseert samen met enthousiaste bewoners, partners en ondernemers een aantal opruimacties in het park. Hieronder ziet u het programma.

Pannenkoek wandeling Midd-in het park

Wanneer:           Woensdag 15 augustus
Tijd:                      11.00 – 13.00 uur

Waar:                   Parkoers, Marie Heinenweg 3
Wie:                     Vrijwilligers en deelnemers van Middin

We verzamelen om 11.00 uur bij Parkoers. Ook dit keer neemt TrashUre Hunt ons mee voor een opgeruimde wandeling door het park. Na afloop is er een pannenkoek of broodje voor de deelnemers, aangeboden door Parkoers.

 Schattenjacht met Trashure Hunt

Wanneer:           woensdag 29 augustus
Tijd:                      13.30 – 16.30 uur
Waar:                   Parkoers, Marie Heinenweg 3
Wie:                      Kinderen van 6-12 jaar
We verzamelen om 13.30 uur bij Parkoers voor een spannend TrashUre Hunt avontuur in het park. TrashUre Hunters zijn de piraten, de schatzoekers. De schat is alles wat niet in de natuur hoort. Geen blikjes, stukken speelgoed, ballonnen, plastic en verdwaalde patatbakjes meer op straat. Hoeveel vogels en vissen gaan we redden denk je? Voor alle piraten die hebben meegedaan is er na afloop wat lekkers, aangeboden door restaurant Parkoers.

 

Meedoen op een andere dag?
Naast deze data mag u natuurlijk elke dag meedoen aan de actie Keep it Clean Zuiderpark. Wilt u met familie, buren of vrienden een opruimactie houden in het Zuiderpark? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar info@zuiderparkdenhaag.com.

Alle deelnemers worden in het zonnetje gezet met een leuke attentie. Samen houden we van een opgeruimd park, #trotsopZuiderpark!

Deze actie is onderdeel van de Haagse opruimestafette, een serie van activiteiten, georganiseerd door gemeente, bewoners en partners in de stad. Meer informatie vindt u op www.denhaag.nl/opruimestafette.