Stoomgroep West Zuiderpark

Openingstijden

Wij zijn momenteel gesloten.
In 2024 weer geopend vanaf zondag 7 april t/m zondag 29 september.

Reguliere tijden
Woensdag 13.00 uur tot 16.30 uur
Zondag 11.30 uur tot 16.30 uur

Parkbaan
Onze parkbaan (extra lange rit) rijdt alleen op zondag vanaf 12.30 uur tot 16.30 uur.

Zomervakantie (regio midden)
Vanaf 14 juli t/m 26 augustus zijn wij extra geopend op:
Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag 11.30 uur tot 16.30 uur

Extra rijdagen of events
Maandag 2 april (Pasen)
Vrijdag 27 april (Stoomdagen)
Zaterdag 28 april (Stoomdagen)
Zondag 29 april (Stoomdagen)
Donderdag 10 mei (Hemelvaart)
Maandag 21 mei (Pinksteren)

Belangrijk
Bij extreem slecht weer wordt er niet gereden. Onze vereniging is tevens afhankelijk van vrijwilligers waardoor de kans bestaat dat wij bij onderbezetting niet rijden. Bij twijfel kunt u contact opnemen.

Contactgegevens

    Mr. P. Droogleever Fortuynweg 50
2533 SR Den Haag

    070 3802660
   ​info@stoomgroepwest.nl
    www.stoomgroepwest.nl

 

Stoomgroep West Zuiderpark

Stoomgroep West Zuiderpark heeft een prachtige  locatie in het Zuiderpark, waar stoomlocomotieven gemaakt worden, onderhouden worden en waar mee rond gereden wordt met wagons, waar jong en oud als passagier in mee kunnen rijden. Het is een modelbouwvereniging met alleen maar vrijwilligers, die alles zelf suporting doen. De club bestaat sinds 1975 op deze locatie.

Na ieder jaar wat uitbreidingen is het geworden, zoals het er nu bij ligt. Een groot station, wissels, seinpalen. Dit alles wordt bediend vanuit seinhuis 1. Met de komst van de Campus, heeft ook de Stoomgroep aanpassingen moeten doen. In samenwerking met de gemeente zijn wij daar goed uitgekomen.

Vanaf het station loopt er een speciale baan (genoemd Parkbaan) het park in. Met 9 speciale overwegbomen wordt het doorgaande verkeer tegen gehouden, zodat de locomotief met zijn passagiers veilig  kan oversteken en na dat hij zijn ronde door het Zuiderpark maakt, ook weer veilig op ons terrein terug kan komen richting het station. Dit alles wordt bediend via seinhuis 3. De overwegbomen hebben speciale valhekken, zoals dat vroeger was bij de grote Spoorwegen, zodat kinderen er niet onder door kunnen lopen. Zodat de veiligheid gewaarborgd is als de trein passeert. Deze speciale trein rijdt alleen op de zondagen. Vanaf 1 april t/m 31 oktober.

Voor de rest rijden wij binnen op ons terrein ook op woensdag en tijdens de grote vakantie rijden wij op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. Kijk hiervoor altijd op onze website www.stoomgroepwest.nl  of tel. 070- 3802660

Veel scholen en na-  schoolse opvang en kinderen die hun verjaardagpartijtje willen vieren geven aan op welke dag zij willen komen rijden. De toegang is vrij en men kan zelf zijn eigen drinken en eten meebrengen. Wij hebben op ons terrein 5 grote pick-nick tafels, die gratis ter beschikking staan. Ook zijn er toiletten  aanwezig bij ons clubgebouw.

Het mee rijden is voor iedereen, dus kinderen en volwassenen. Voor de aller kleinste hebben wij stoeltjes in de wagons zodat moeder, vader, oma of opa, direct achter de kleinste op een zitbankje plaats kunnen nemen. Voor de kinderen zijn de kosten 0,80 eurocent per rondje, voor de volwassenen is dat 1,= euro en de parkbaan kost voor iedereen 2,50 euro. Deze nostalgische tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa, midden op het terrein voor het station.

Het is echt nostalgie, het rijden met een stoomlocomotief, met echte rook en wordt  gestookt met echte steenkolen. (Dit is zeer interessant voor de kinderen, om het vuur te zien). Ook rijden wij met diesel en elektrische locomotieven.

Wij zijn bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn parkeerterreinen voor ons terrein en achter ons clubhuis. (gratis parkeren) en er zijn aan beide ingangen plaatsen om fietsen enz. te stallen.

Wilt u weten wat U nog meer kunt doen met de kinderen in het Zuiderpark, behalve wandelen kijkt U dan verder op de website van Zuiderpark Den Haag