Agenda

sep
1
wo
Op muzikale reis met Jeritza Toney (3+) @ Zuiderparktheater
sep 1 @ 14:00 – 14:35
Op muzikale reis met Jeritza Toney (3+) @ Zuiderparktheater

Hou je van muziek? Hou jij van bewegen? Hou jij van zingen? Hou jij van gezelligheid? Ga dan mee op een muzikale reis met Jeritza! Jeritza schrijft liedjes speciaal voor kinderen. Iedereen is van harte welkom en mag gezellig mee doen.

Jeritza vertelt verhalen, zingt en speelt muziek, in nauw samenspel met het publiek. Ze houdt moeiteloos rekening met een bepaald thema, of vertelt het verhaal uit een (prenten)boek naar keuze.

Op muzikale reis langs Anansi. Een populair verhaal dat Jertiza vaker vertelt, gaat over spin Anansi. Over deze mythische spin gaan al eeuwenlang en over de hele wereld verhalen de ronde. Het mooist zijn deze verhalen wanneer ze worden verteld… Maar of ze waar gebeurd zijn? Heeft deze spin met haar magische krachten echt bestaan? Dat weet niemand…

sep
3
vr
Wandelen In Het Zuiderpark (Vier De Natuur) met wandelen in het Zuiderpark @ het Apostolisch Genootschap
sep 3 @ 10:00 – 12:30
Wandelen In Het Zuiderpark (Vier De Natuur) met wandelen in het Zuiderpark @ het Apostolisch Genootschap

Het GRATIS programma ziet er als volgt uit:

  • 10.00 uur verzamelen bij het Apostolisch Genootschap, Loevesteinlaan 170, Den Haag
  • 10.15 uur wandelen door het Zuiderpark met een gids.
  • 11.15 uur bij het ‘Eetbaar Park’ uitleg over het park en eetbare planten.

De ochtend zal gezellig eindigen met een optreden van het Morgenstondorkest.

Voor vragen en opgeven kan je bellen /mailen naar Jolanda v/der Linden of Maarten Mulder.

Jolanda: 0613278233 of j.vanderlinden@mooiwelzijn.nl

Maarten: 0624636985 of tweemulders@kpnmail.nl

sep
5
zo
Wij vieren feest! Kom je ook? @ Zuiderparktheater
sep 5 @ 10:00 – 11:00
Wij vieren feest! Kom je ook? @ Zuiderparktheater

Op zondag 5 september van 10:00 tot 11:00 gaan wij samen met “De Vuilnismannen” er één groot muzikaal feest van maken! Met de interactieve voorstelling “Trommelen op Rommel” maak jij deel uit van de voorstelling! Na een energieke opening, gevolgd door een korte warming-up worden de verschillende instrumenten en ritme’s uitgedeeld en krijgen jullie de kans om het trommelen op rommel zelf te beleven! Binnen no-time staat er een swingende theater te trommelen op tonnen, emmers, jerrycans, koffieblikken etc.

Tarzan poppentheater (6+) (i.s.m. Ooievaarspas) – Ila de Pauw @ Zuiderparktheater
sep 5 @ 15:00 – 16:00
Tarzan poppentheater (6+) (i.s.m. Ooievaarspas) - Ila de Pauw @ Zuiderparktheater

Meester-poppenspeelster Ila van der Pouw komt na het succes van de GVR opnieuw met een imponerende, tijdloze klassieker: Tarzan. Een gorillamoeder ontfermt zich over een in de jungle achtergelaten baby en geeft hem de naam Tarzan. Tarzan groeit op bij zijn nieuwe familie, een groep gorilla’s, en vele andere dieren. En dan verschijnt na tien jaar zijn tante in de jungle.  Ze is op zoek naar haar vermiste neefje en van plan hem mee te nemen naar de beschaafde wereld. Je kunt Tarzan natuurlijk uit de jungle halen, maar kun je de jungle ook uit Tarzan halen? Een voorstelling over wie je bent, waar je thuis hoort maar bovenal over de moed om voor jezelf te kiezen.

 

Een familievoorstelling vanaf 6 jaar. 

RAYEN PANDAY: TRIGGER (ISM OOIEVAARSPAS) @ Zuiderparktheater
sep 5 @ 21:00 – 22:10
RAYEN PANDAY: TRIGGER (ISM OOIEVAARSPAS) @ Zuiderparktheater

Waarom is al het nieuws tegenwoordig ‘Breaking News’? Waarom moet je het er tegenwoordig bij zetten als je een foto hebt genomen zónder filters? Waarom hebben we het nodig om constant door van alles en nog wat te worden getriggerd?

De overvloed aan triggers heeft juist een averechts effect. Alles, inclusief jezelf, maar de hele tijd bijzonder vinden… Rayen Panday vraagt zich in zijn vijfde solo af: wat is er nog écht speciaal? Hij is niet te beroerd om de trekker over te halen en dwingt het ene na het andere lachsalvo af. Terwijl hij intussen op zijn eigen, inmiddels zeer succesvolle manier de grappigste verhalen over zichzelf en zijn leven staat te vertellen. En heerlijke nummers zingt, waarbij hij zichzelf op piano begeleidt.

Van alle jonge comedians in Nederland is Rayen Panday degene met de natuurlijkste en meest ontspannen podiumprésence, waarmee hij zich schaart in de traditie van grote Amerikaanse komieken als Eddie Murphy en Jerry Seinfeld.

Over Rayen Panday:

Cabaretier Rayen Panday besluit tijdens zijn rechtenstudie mee te doen aan een open podium. Iets dat hij stiekem al heel lang wilde. Hij wordt gevraagd om mee te doen met het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij de persoonlijkheidsprijs wint. Sindsdien is Rayen actief als stand-up comedian. Sinds 2016 is hij lid van Comedytrain. Zijn internationale succes werd nog groter toen hij als een van de drie comedians gevraagd werd om een eigen Netflix-special op te nemen.

 

Credits:

Tekst, spel en muziek: Rayen Panday
Regie: Wimie Wilhelm
Vormgeving/lichtontwerp: Wannes van der Veer

sep
8
wo
DE VERHALEN VAN KONING AAP DOOR MEESTERVERTELLER SAHAND SAHEBDIVANI (6+) @ Zuiderparktheater
sep 8 @ 14:00 – 14:45
DE VERHALEN VAN KONING AAP DOOR MEESTERVERTELLER SAHAND SAHEBDIVANI (6+) @ Zuiderparktheater

Alle dieren weten precies wat ze moeten zijn. De olifant is een geweldige olifant.

De miereneters houden van niets liever dan mieren eten.

Zelfs de wasbeer, de kraai en de squirl weten precies wat hun plaats is in het dierenrijk.

Alleen de aap wil iets zijn dat hij niet is: een mens die twee benen loopt en kleren draagt.

Wat gebeurt er met de dwaze aap die dromen heeft die groter zijn dan hijzelf?

Sahand Sahebdivani

Sahand won de Amsterdam Fringe Gold Award 2017, en was Verteller van het jaar 2014. Sahand is een Nederlandse verhalenverteller van Iraanse komaf. Hij is een graag geziene gast op nationale en internationale podia, waar hij sinds 1999 zijn verhalen drietalig ten gehore brengt.

Hij is de oprichter en uitbater van vertelpodium Mezrab, waar hij met collega verteller Raphael Rodan een nieuwe stijl in het vertellen doceert. En sinds 2018 is hij samen met Raphael Rodan de artistieke leiding van Storytelling Festival Amsterdam

 

Leeftijdsindicatie: 6-12 jaar

Tijdsduur: 30 tot 60 min

sep
11
za
De Grote Repair Cafe Dag @ Zuiderparktheater
sep 11 @ 13:00 – 17:00
De Grote Repair Cafe Dag @ Zuiderparktheater

Op zaterdag 11 september is de bruisende De Grote Repair Café dag met Repair Kids, Repair Café, minimarkt en afsluitende barbecue!

Een kapote broek, stofzuiger of boormachine? Laat het maken door de handige vrijwilligers van het Repair Café Den Haag. Ze helpen je deze dag om iets wat oud is weer te maken. Meld je reparatie vooraf aan door een mailtje te sturen naar mailto:Kaartverkoop@zuiderparktheater.nl.

Ook Repair Kids van Cis Deyl is er met haar caravan. Je kan gedurende 4 uur alles wat niet meer te maken helemaal uit elkaar halen en slopen!

Kom daarnaast kijken op de minimarkt met duurzame initiatieven uit de wijk zoals Made in Moerwijk.

Vanaf 17.30 uur gaat de Barbecue aan, georganiseerd door Participatiekeuken. LET OP: hiervoor moet je via het aparte evenement in de agenda een kaartje kopen (klik hier).

BBQ i.s.m. Participatiekeuken @ Zuiderparktheater
sep 11 @ 17:00 – 19:00
BBQ i.s.m. Participatiekeuken @ Zuiderparktheater

Wil je mensen uit de wijk leren kennen of vind je het leuk om andere stadsgenoten te ontmoeten? Kom dan naar de barbecue ism Participatiekeuken. Deze BBQ is de afsluiter van de Grote Repair Café dag. Koop je kaartje voor €5,-. Eventuele dieëtwensen kun je doorgeven via info@zuiderparktheater.nl

sep
15
wo
André het Astronautje (4+) – Klein Amsterdam Producties @ Zuiderparktheater
sep 15 @ 14:00 – 14:45
André het Astronautje (4+) - Klein Amsterdam Producties @ Zuiderparktheater

Hoe word je een goede astronaut? Moet je hoog durven klimmen? Goed kunnen sporten? Weten waar de planeten staan? André het astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim…

In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet.

André het astronautje is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers. Hij woonde en werkte meer dan een half jaar in het internationale ruimtestation ISS. Eerder verschenen al vijf boeken over het astronautje. André Kuipers is dit jaar tevens de schrijver van het prentenboek voor de Kinderboekenweek 2019. De boeken worden geïllustreerd door Natascha Stenvert. Deze voorstelling wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met André Kuipers.

 

• Leeftijd: 4+

• Duur: 45 minuten

• Tekeningen door Natascha Stenvert

• Teksten door André Kuipers

• Producent: Klein Amsterdam Producties

• Spel: Christian van Eijkelenburg

• Regie: Albert Klein Kranenburg

• Muziek: Daan van West

• Beeld: Spaceplays

sep
22
wo
KIKKER ZINGT EN LEEST VOOR (3+) @ Zuiderparktheater
sep 22 @ 14:00 – 14:40
KIKKER ZINGT EN LEEST VOOR (3+) @ Zuiderparktheater

Beleef de avontuurlijke wereld van Kikker! Kikker zingt de leukste liedjes uit zijn eigen musicals en vertelt over de avonturen die hij beleeft met zijn vriendjes. Naar de bekende boeken van Max Velthuijs, voor iedereen vanaf 3 jaar.

Kikker wil graag lezen, net als Haas. En taarten bakken, net als Varkentje. Maar als het begint te regenen, en de huizen van zijn vriendjes onder water lopen, kan Kikker als de beste zwemmen! Kikker is moedig, en dát maakt Kikker echt Kikker!

 

Na de voorstelling is een meet & greet met Kikker!

• Discipline: muziektheater

• Leeftijd: 3 t/m 7 jaar

• Regie: Wesley de Ridder

• Muziek: Fons Merkies

Over Theater Terra

Theater Terra maakt al meer dan 40 jaar familievoorstellingen en musicals die te zien zijn over de hele wereld, waaronder Nederland, Vlaanderen, Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Japan, China en Australië.

Bekende voorstellingen van Theater Terra in grote zalen zijn Kikker, Raad eens hoeveel ik van je hou en Peter Pan. Daarnaast is de Kikker zingt en leest voor nu op kleinere locaties te zien!

Theater Terra is winnaar van onder andere de Zilveren Krekel, meerdere Musical Awards en onderdeel van de NRC Cultuur Top 100 in 2016.