Jazz in the Park #1 – Soul Vibes – Steffen Morisson, Yerry Rellum, The Legends e.a.

Jazz in the Park #1 – Soul Vibes – Steffen Morisson, Yerry Rellum, The Legends e.a.
Wanneer:
25 mei 2023 @ 18:00 – 23:00
2023-05-25T18:00:00+02:00
2023-05-25T23:00:00+02:00
Waar:
Zuiderparktheater
Henriëtte Roland Holstweg 100
2533 ST Den Haag
Jazz in the Park #1 – Soul Vibes – Steffen Morisson, Yerry Rellum, The Legends e.a. @ Zuiderparktheater

Soul vibes in het park! Een avond met klassiekers van James Brown, Otis Redding en Stevie Wonder. Op donderdag 25 mei is de eerste van een nieuwe serie van ‘mini’ jazzfestivals. Met de Haagse muziekiconen Michael Varekamp & Wiboud Burkens alias The Legends, topzangers van internationale allure Steffen Morisson en Yerry Rellum belooft het een zinderende avond in openluchttheater Zuiderpark te worden.

Over JAZZ IN THE PARK
Vanwege het grote succes van vorig seizoen, zijn er nu vier zwoele zomeravonden gepland. Een avond waar de vonken vanaf vliegen! Meesterlijke musici worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Samen met aanstormende professionele muzikanten, DJ collectief Tabass-Co, foodtrucks en meer wordt het Zuiderparktheater omgetoverd tot een inspirerend festivalterrein. Waan je een avond op legendarische plekken als Woodstock of The Isle of Wight.

PROGRAMMA
18u – 19u Tabass-co (hapje eten bij foodtrucks, ijskoude drankjes en chillen in de hangmatten)
19u – 20u Dandana (Funky Afro Grooves)
20u – 20u30 Tabass-co (hapje eten bij foodtrucks, ijskoude drankjes en chillen in de hangmatten)
20u30 – 22u The Legends ft. Steffen Morrison en Yerry Rellum!
22u – 23u Tabass-co (dansen onder de tribune!)

Presentatie/Standup: Jeffrey Spalburg

Michael Varekamp, Wiboud Burkens & The Legends
Trompettist Michael Varekamp tourde uitgebreidn door Europa met Miles’ saxofonist Sonny Fortune en vormt samen met toetsenist Wiboud Burkens The Legends. Sinds 2013 maken en produceren ze muzikale theatervoorstellingen in het genre Soul & Jazz. Daarbij is het uitgangspunt de populaire namen en smaakmakers van deze genres in het zonnetje te zetten en the life & times te gebruiken als leidraad voor swingende en inspirerende voorstellingen.

Steffen Morrison
Steffen Morrison groeide op met de deuntjes, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye. Ook de harmonieuze tonen van The Crystals, de rock & roll van The Stones en de teksten van Lou Reed hoorde hij in zijn jeugd Als songwriter heeft hij een duidelijke affiniteit met de muziek die ooit het hart en de zielen van velen over de hele wereld deed kloppen. Op authentieke wijze verrast en verleidt zijn gepassioneerde en aanstekelijke performances niet alleen muziekkenners. Zijn uiterlijk en geluid spreken een breed publiek aan.

Yerry Rellum
Singer-songwriter Yerry Rellum begon zijn muzikale reis in 2005 met de release van zijn eerste album ‘Exception to the Rule’ onder zijn voormalige artiestennaam Caprice bij het Franse label Quantizers. Hiervan werd het album, de single ‘Insecure’, buitengewoon goed ontvangen in Frankrijk. Kort na de release van het nummer nam zijn carrière een vlucht en trad hij op op het prestigieuze North Sea Jazz festival in 2005 en 2006. In 2016 deed Yerry Rellum mee aan seizoen 7 van The Voice Of Holland en bereikte in februari 2017 de kwartfinales. Zijn single ‘I Feel Love’ kreeg wereldwijd bekendheid.

DANDANA creëert een explosieve mix van Afrikaanse ritmes, Afro Jazz, feel good ambient en funky grooves geïnspireerd door de Gambiaanse & Senegalese Mbalax en Ndaga stijl. Instrumentale grooves worden gecombineerd met een uitdagende aandrang om te zingen in de lokale taal, Wolof. In augustus 2022 werd DANDANA gekozen door World Music Records om Orchestra Baobab te ondersteunen in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam. In 2021 kreeg hun laatste album, Free the System, 4 sterren van het UK Songlines magazine. DANDANA is geïnspireerd door Senegambiaanse groepen als Guelewar, Ifang Bondi, Dieuf Djeul de Thies en de moderne synth-driven Tame Impala, Air. Deze combinatie maakt DANDANA uniek in geluid en stijl.

Tabass-co
Tabass-co is een eclectisch DJ-collectief dat oud en nieuw vinyl draait op elke gelegenheid of locatie die je maar kunt bedenken. Door de jaren heen hebben ze op een grote verscheidenheid aan feesten en festivals gespeeld, zowel nationaal als internationaal. Tabass-co bestaat uit 3 DJ’s die elk een uniek geluid toevoegen, variërend van Afro, Funk, Latin, Brazil tot Nu Disco en Club sounds. Met een live muzikant zorgt het collectief voor een geweldige sfeer en een uniek geluid!

Jeffrey Spalburg
De presentatie op deze avond is in handen van Jeffrey Spalburg. Je kunt hem de afgelopen jaren in vele hoedanigheden zijn tegengekomen. In het theater met zijn eigen cabaretvoorstelling Brommers Kiek’n. Als acteur op het podium bij Made In Da Shade, als comedian bij het Comedycafé of als schrijver van columns en TV programma’s. Theater en muziek zijn Jeffrey Spalburg’s twee grote liefdes. Al veel jaren is hij actief als MC en presentator op festivals. Ook vanavond neemt hij je mee op luchtige wijze door het avondprogramma.

Dit evenement is onderdeel van de serie Jazz in the Park. Kijk voor alle data op zuiderparktheater.nl/jazz. Jazz in the Park wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds en Gemeente Den Haag.