Jazz in the Park #2 – Caribbean Vibes – Ronald Snijders, Narrative, Michael Varekamp e.a.

Jazz in the Park #2 – Caribbean Vibes – Ronald Snijders, Narrative, Michael Varekamp e.a.
Wanneer:
30 juni 2023 @ 18:00 – 23:00
2023-06-30T18:00:00+02:00
2023-06-30T23:00:00+02:00
Waar:
Zuiderparktheater
Henriëtte Roland Holstweg 100
2533 ST Den Haag
Jazz in the Park #2 – Caribbean Vibes – Ronald Snijders, Narrative, Michael Varekamp e.a. @ Zuiderparktheater

Carribean Vibes in het Park! Maak je klaar voor een hete zomeravond. De Haags muziekiconen Michael Varekamp duikt op vrijdag 30 juni met Narrative, zijn nieuwe allstar band, in de Caraïbische en andere roots van de band. Narrative is explosief, funky en dansbaar. Geïnspireerd op alles wat jazz lekker maakt in openluchttheater Zuiderpark. Improvisatie, de blues en de groove. Speciale gast is de legendarische fluitist Ronald Snijders, winnaar van de Boy Edgarprijs!

Over JAZZ IN THE PARK
Vanwege het grote succes van vorig seizoen, zijn er nu vier zwoele zomeravonden gepland. Een avond waar de vonken vanaf vliegen! Meesterlijke musici worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Samen met aanstormende professionele muzikanten, DJ collectief Tabass-Co, foodtrucks en meer wordt het Zuiderparktheater omgetoverd tot een inspirerend festivalterrein. Waan je een avond op legendarische plekken als Woodstock of The Isle of Wight.
Michael Varekamp & Narrative

Narrative is de band van vrienden onder leiding van Michael Varekamp die soms al meer dan dertig jaar met elkaar spelen en optrekken. Vrienden die inmiddels zijn uitgegroeid tot spraakmakende topsolisten. Trompettist Michael Varekamp tourde uitgebreidn door Europa met Miles’ saxofonist Sonny Fortune en vormt samen met toetsenist Wiboud Burkens The Legends. Sinds 2013 maken en produceren ze muzikale theatervoorstellingen in het genre Soul & Jazz. Daarbij is het uitgangspunt de populaire namen en smaakmakers van deze genres in het zonnetje te zetten en the life & times te gebruiken als leidraad voor swingende en inspirerende voorstellingen.

Ronald Snijders
Ronald Snijders is volgens velen de meest swingende fluitist van Nederland. Matthijs van Nieuwkerk noemde hem “The legend”. De beroemde Amerikaanse pianist Chick Corea schreef: “A great flautist and an excellent composer”. Hij maakte meer dan vijftig platen en cd’s met grotendeels eigen muziek in talrijke bezettingen. In december 2022 won hij de Boy Edgarprijs.

Tabass-co
Tabass-co is een eclectisch DJ-collectief dat oud en nieuw vinyl draait op elke gelegenheid of locatie die je maar kunt bedenken. Door de jaren heen hebben ze op een grote verscheidenheid aan feesten en festivals gespeeld, zowel nationaal als internationaal. Tabass-co bestaat uit 3 DJ’s die elk een uniek geluid toevoegen, variërend van Afro, Funk, Latin, Brazil tot Nu Disco en Club sounds. Met een live muzikant zorgt het collectief voor een geweldige sfeer en een uniek geluid!

Dit evenement is onderdeel van de serie Jazz in the Park. Kijk voor alle data op zuiderparktheater.nl/jazz. Jazz in the Park wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds en Gemeente Den Haag.