Agenda

sep
24
vr
Miles in the Park – Michael Varekamp & The Legends speelt Miles Davis (Jazz concert) @ Zuiderparktheater
sep 24 @ 21:00 – 23:00
Miles in the Park – Michael Varekamp & The Legends speelt Miles Davis (Jazz concert) @ Zuiderparktheater

A TRIBUTE TO MILES DAVIS

Het is in 2020 veertig jaar geleden dat trompetlegende Miles Davis voor het eerst op een Haags podium speelde. En wel in het Kurhaus in Scheveningen!

Er zouden vele malen volgen als hoofdattractie tijdens de Haagse jaren van het North Sea Jazz Festival. Precies dertig jaar geleden overleed de grootmeester. Reden om zijn muziek en leven te vieren tijdens een feestelijke en unieke avond in het Openluchttheater Zuiderpark.

MILES

Tijdens dit concert wordt geput uit het grote oeuvre van Miles. Niet voor niets is een van zijn bijnamen ‘The Picasso of Jazz’. Als geen ander wist Miles zichzelf en de jazz keer op keer te vernieuwen. Miles Davis stond bekend om zijn geniale ingevingen en gepassioneerde levensstijl. De muziek die hij aanraakte zou daarna nooit meer hetzelfde zijn. Kind of Blue en Ascenseur pour l’Echafaud behoren tot de meest legendarische albums uit de jazz.

Het concert bestaat uit twee sets geeft een overzicht van vele fases van de carrière van Miles en zal worden ondersteund door visuals van Job Geheniau. Het concert geeft een overzicht van de hoogtepunten uit veertig jaar Miles Davis!

MICHAEL VAREKAMP

De Haagse en tegenwoordig in Scheveningen woonachtige jazztrompettist Michael Varekamp liet zich al vroeg inspireren door Miles en wijdde er een belangrijk deel van zijn carrière aan. Samen met The Legends maakte hij de theatervoorstelling Miles! en hij tourde door heel Europa met de Miles’ voormalige stersolist in de jaren zeventig, Sonny Fortune.

Michael trekt volle zalen met theaterprogramma’s over o.a. Miles Davis, Louis Armstrong en Billie Holiday. Hij tourde over de gehele wereld met oa. Miles Davis alumnus Sonny Fortune. Hij trad op in Birdland en Jazz at Lincoln Center New York en speelde met Scott Hamilton, David Murray en Branford Marsalis. Hij ontving in Japan de Kobe Award voor buitengewoon talent.

sep
25
za
CASH – VIKTOR GRIFFIOEN & ORKATER @ Zuiderparktheater
sep 25 @ 21:00 – 23:00
CASH – VIKTOR GRIFFIOEN & ORKATER @ Zuiderparktheater

Viktor Griffioen doet al vijftien jaar onderzoek naar ‘The Man In Black’. Natuurlijk allereerst door zijn platen grijs te draaien en zijn lyrics uit te spellen. Maar waar een doorsnee fan het hierbij zou laten ging Viktor veel verder. Hij reisde meermaals naar Amerika, sprak tientallen familie- en bandleden, ging undercover in de Billy Graham Evangelic Organisation en deed schokkende ontdekkingen in de archieven van Dyess, Arkansas.

“CASH” is de schatkamer waarmee hij van die reizen terugkeerde. In 7 zelf geschreven songs probeert hij de ziel van Johnny Cash te benaderen.

Of, zoals de maestro het zelf zo treffend verwoordde: “NEVER LET THE TRUTH GET IN THE WAY OF A GOOD STORY” – J. Cash

Viktor Griffioen maakte met The Sadists bij Orkater succesvoorstellingen als Alabama Chrome en Rockabilly Roadkill maar was er ook te zien in de theaterhit Richard III. Hij was verantwoordelijk voor de muziek in de voorstellingen Noem Het Maar Liefde (Toneelgroep Maastricht) en Gebroeders Leeuwenhart (NTjong).

Volkskrant: Cash is een hartverwarmende muziektheatervoorstelling, over Johnny Cash én Viktor Griffioen ★★★★

Theaterkrant: GESLAAGDE ODE AAN THE MAN IN BLACK

Viktor Griffioen Concept, tekst, spel en muziek

Titus Tiel Groenestege Regie

Floor Houwink ten Cate Dramaturgie

Jibbe Willems Tekstadvies

Stefan Dijkman Lichtadvies

 

Deze voorstelling vindt in intieme setting stage on stage plaats.

sep
26
zo
KORENFESTIVAL DENHAAG @ Zuiderparktheater
sep 26 @ 11:30 – 18:00
KORENFESTIVAL DENHAAG @ Zuiderparktheater

KORENFESTIVAL DENHAAG IN 2021

Nog maar een paar weken en dan is het zover. Dan gaan we na een jaar afwezigheid weer knallen met KORENFESTIVALDENHAAG2021!

Hebben jullie er ook zo”n zin in? WIJ WEL!

Er moet nog wel wat gebeuren, we houden ons aan het protocol betreffende Covid-19. Zo te zien voldoet het gebouw aan de eisen en mochten er aanpassingen zijn dan is het Zuiderparktheater in staat tot veranderen of aanpassen. Verder is bekend dat alleen onweer tijdens het optreden de voorwaarde tot afgelasting zal zijn.

In het  het Zuiderparktheater gelden meer regels. Dit valt te lezen in de website van het ZPT. Het wijst zich vanzelf dat de vrijwilligers met ons meedenken en -helpen.

Dit jaar staat in teken van diversiteit, hier komen we later nog op terug. De periode van inschrijving staat nog open tot 6 september. Wil je je koor nog inschrijven dan kan dat via het inschrijfformulier.

Tot slot; een advies van Francis van Broekhuizen: “als je twijfelt, hard zingen allemaal!!!” Voor wat het waard is! Sterkte met oefenen.