Gillend op zijn blote voetjes weigerde hij ook maar een stap te verzetten

Gillend op zijn blote voetjes weigerde hij ook maar een stap te verzetten

Mijn vroegste herinnering is, ik woonde in de Scheepersstraat in de oorlogsjaren, was enigst kind en met mijn ouders ging ik regelmatig naar het Zuiderpark. Mijn vader heeft daar ooit een foto van mij gemaakt waarop ik dansend sta afgebeeld tussen al het groen.

Jaren later was ik kleuterjuf op de Mariaschool aan de Gaslaan en als uitje gingen we met de kinderen een dagje naar het Zuiderpark. Dat gebeurde wel lopend, heen ging goed, maar oh die terugweg. De grootste attractie was de kinderboerderij en de speeltuin!

Nog weer later was ik getrouwd, woonde op de Meppelweg, kreeg kinderen. Zuiderpark was lopend makkelijk te bereiken en een zeer geliefd uitje. Mijn oudste zoon, nu 58, plaag ik nog weleens met zijn eerste kennismaking met zand in de speeltuin van uiteraard het Zuiderpark, dat was geen succes. Gillend op zijn blote voetjes weigerde hij ook maar een stap te verzetten in die enge bewegende substantie. Later is dat gelukkig wel overgegaan!

Nu woon ik alweer jaren, met veel plezier, in Voorburg en via de media neem ik nu kennis van het wel en wee van het schitterende park

Gefeliciteerd mooi park met dit jubileum , doe je best om met hulp van heel veel lieve mensen zo mooi te blijven als je nu bent of wellicht nog mooier!!

W.J.

Foto: Kinderboerderij Zuiderpark 1956
Vervaardiger: Dienst Stadsontwikkeling
Bron: Haags Gemeentearchief