Het Zwembad

Het Zwembad

Het zal rond 1950 zijn geweest dat ik regelmatig ging zwemmen in het openluchtbad.
Toen gelukkig al gemengd, alhoewel de sporen van gescheiden zwemmen nog volop zichtbaar waren. Maar zo’n 5 jaar later gingen wij elke zondag zwemmen omdat mijn vader daar zwemles kreeg. Door zijn werk in een eigen zaak was dat de enige dag dat het kon. Hij voelde zich verplicht tegenover ons omdat we in de vakantie een boot zouden huren en gaan zeilen op de Friese wateren.

Maar ook ging ik jaren later eerst met neefjes en nichtjes en later met mijn eigen kinderen regelmatig een bezoek brengen aan de “Stoomgroep West” waar ze de grootste lol hadden als Oom of Papa ook mee reed met z’n knieën tegen zijn neus. Deze bezoeken werden vaak gekoppeld aan een bezoekje aan de Kinderboerderij.

Ook op de “eendenkooi” ben ik vaak geweest via Scouting. Zowel voor vergaderingen als activiteiten met de jeugd. Zelf nog een zondag samen met de manege gezorgd dat er volop gereden kon worden in de buitenbak.

Al schrijvend komen er steeds meer momenten naar boven, van schaatsen en een bezoek aan het openlucht theater met “slagerij van Kampen”

Een paar keer per jaar pak ik nu nog de fiets en doe ik een rondje langs al die gedenkwaardige plekken van vroeger.
Helaas moet ik dan constateren dat de verpaupering ook hier aan het toeslaan is. Met name het afval dat je tegenkomt.

Jacques
Nu 72 jaar

Foto: Openlucht Zwembad Zuiderpark, augustus 1951
Archiefnummer Fotograaf: 15359
Bron: Haags Gemeentearchief