Invictus Games

Invictus Games Den Haag 2020 praktische informatie

Van 16 tot en met 22 april 2022 organiseert Invictus Games een groot sportevenement in het Zuiderpark. Het is een evenement voor gewonde militairen uit 20 landen. We zijn er trots op dat dit in Den Haag wordt georganiseerd. U woont bij het Zuiderpark. In deze brief leest u wat u gaat merken van het evenement. Ook staat er waar u meer informatie kunt vinden en waar u terecht kunt met vragen.

Wat merkt u van het evenement?

  • Het terrein wordt opgebouwd vanaf maandag 28 februari. Vrachtwagens komen materialen brengen en ophalen.
  • Het park is gesloten voor auto’s, fietsers en scooters van 13 t/m 22 april. Scootmobiels en rolstoelen mogen wel het park in.
  • De Vreeswijkstraat is deels afgesloten van 14 tot en met 22 april. Zie afbeelding 1. De reden is dat touringcars met deelnemers en bezoekende schoolkinderen hier stoppen. De linkerrijstrook blijft toegankelijk voor doorgaand verkeer en ook de Esso blijft gewoon bereikbaar. Fietsers worden omgeleid via de Rhenenstraat.

De rechterkant van de parkeerplaats op de Mr. P. Droogleever Fortuynweg is voor gasten van het evenement. Zie onderstaande afbeelding. De linkerkant van de weg blijft deels vrij om te parkeren.

  • Alle kleinere toegangen en de entree vanaf de Troelstrakade tot het Zuiderpark worden tijdelijk afgesloten. Het verkeer wordt geadviseerd om tijdens de Games via de Rhenenstraat of andere omliggende wegen om het Zuiderpark heen te rijden.
  • Houd er rekening mee dat op sommige momenten de asfaltring afgesloten kan zijn vanwege wielerwedstrijden.
  • Tijdens het evenement is er muziek te horen. Dit duurt tot maximaal 23.00 uur.
  • Er komen veel gasten uit Nederland en het buitenland. Dat zorgt voor veel verkeer. Als zij met de tram komen, stappen ze uit bij de tramhalte op de Melis Stokelaan.
  • Zaterdag 22 april start de afbouw van het terrein in de avond. Dit duurt tot vrijdag 13 mei.

Op www.invictusgames2020.nl vindt u meer informatie.
Bijvoorbeeld over hoe het evenemententerrein eruit komt te zien en wat er iedere dag te doen is.

Heeft u vragen? Mail ons op info@invictusgames2020.nl
Vanaf 1 maart 2022 kunt u tussen 8.00 en 22.00 uur ook bellen via 085-1850070.
Het is niet mogelijk rechten te ontlenen aan bovengenoemde maatregelen. De organisatie houdt zich het recht voor om, indien de veiligheid in het geding komt, veranderingen door te voeren.