Zuiderparktheater viert 5 jarig bestaan

Zuiderparktheater viert 5 jarig bestaan en vraagt aandacht voor behoud van openluchttheater in de toekomst

Op 8 augustus 2020 bestond Stichting Zuiderparktheater 5 jaar. Deze mijlpaal wordt op vrijdag 11 september aanstaande gevierd. Het Zuiderparktheater is als enige openluchttheater in de wijde omtrek uitgegroeid tot volwaardige culturele locatie mét stevige wortels in de wijk Escamp. Met een avondvullend programma met Sjaak Bral, Tim Akkerman, Cansu Eroğlu en de Dutch Don’t Dance Division trakteert het theater haar trouwe bezoekers, fans en relaties. De avond is ook het momentum om aandacht te vragen voor het behoud van het theater in de toekomst.

Van 19.30 tot 21.300 uur worden zowel bezoekers, vrijwilligers als relaties getrakteerd op een avondvullend Haags programma. Diverse acts refereren aan hoogtepunten uit de afgelopen jaren. Haagse artiesten Tim Akkerman, Sjaak Bral en de Dutch Don’t Dance Division werken mee. De getalenteerde zangeres Cansu Eroğlu brengt met haar Turkse roots Wereldmuziek. Ook blikken we terug op onze eigen winterproducties Pippi & Pan en Scrooge, beloond met cultuurprijs Haagse C.

“Met deze feestelijke avond willen we iedereen laten zien wat we als cultureel podium in de stad in ons mars hebben,” zeggen Ariane Aris, directeur en voorzitter Kjell Wagner. “Woensdag 24 september staat onze subsidie voor de komende jaren ter discussie in de Haagse gemeenteraad. We kregen in de eerdere ronden een negatief advies op onze plannen en daarmee het voortbestaan van onze organisatie. Juist in deze coronatijd hebben en kunnen we onze meerwaarde laten zien als openluchttheater voor de stad! Bezoekers uit alle Haagse wijken, omliggende randgemeenten, maar vooral uit de wijk Escamp wisten ons deze zomer te vinden. Daarnaast zijn we in deze ‘social distancing tijd’ een heel belangrijke ontmoetingsplek voor onze 40 vrijwilligers gebleken. We hopen dat juist door deze vrijdagavond te ervaren gemeenteraadsleden het belang extra inzien.”

 

Kaartjes voor deze feestelijke avond zijn te koop via de site voor  €11,50 p.p. en €1,- servicekosten, dubbele plaats (2 personen uit één huishouden) €23,00 en €1,00 servicekosten. Ooievaarspashouders krijgen 50% korting.

Het ondertekenen van de petitie kan nog steeds via zuiderparktheater.nl/teken-de-petitie.