Zomercafé XL [GRATIS] – ism Repair Cafe en Minimahulp070

Zomercafé XL [GRATIS] – ism Repair Cafe en Minimahulp070
Wanneer:
3 juni 2023 @ 12:00 – 16:00
2023-06-03T12:00:00+02:00
2023-06-03T16:00:00+02:00
Waar:
Zuiderparktheater
Henriëtte Roland Holstweg 100
2533 ST Den Haag
Zomercafé XL [GRATIS] – ism Repair Cafe en Minimahulp070 @ Zuiderparktheater

Maak je klaar voor de zomer bij het Zuiderparktheater! Op de zomermarkt van Minimahulp070 kan je je een nieuwe korte broek laten aanmeten, in het Repaircafé je defecte ventilator laten repareren en er is op deze dag nog veel meer te doen!
Zaterdagmiddag 3 juni van 12.00 tot 16.00 uur openen we de poort voor dit gratis toegankelijke evenement. Kinderen kunnen rondrennen, pingpongen en lekker springen op het springkussen. Er zijn verschillende kleine workshops. Verder is er een markt met kleding, levensmiddelen en dankzij de Dierenvoedselbank ook dierenvoeding. Je kunt je mooi laten maken in de tot beautysalon omgetoverde kleedkamer. Last but not least, is er een loterij met allerlei leuke verrassingen. Dit alles vergezeld met een gratis portie poffertjes, een soepje of een frisje. Kom lekker langs, kost niks en is gezellig.
LET OP: Het Repair Café vraagt om vooraf de reparatie aan te melden. Kijk op https://www.repaircafedenhaag.nl/ voor meer informatie.

Samenwerkingspartners:

Minimahulp070
Minimahulp070 is een particulier initiatief wat is opgezet via Facebook. Het heeft als doelstelling het bestrijden van armoede. Dit doen zij door middel van: Het inzamelen van voedsel voor voedselpakketten, het verstrekken van noodpakketten aan gezinnen die zonder eten zitten, het verstrekken van taarten voor kinderverjaardagen (t/m 18 jaar) en bijzondere verjaardagen, zoals 40 of 50 jaar, het verstrekken van kindertraktaties voor op school, het verstrekken van verjaardagskadootjes, het verstrekken van een kadootje wanneer een kind is uitgenodigd voor een partijtje, het verstrekken van Sinterklaaskadootjes en het maken van kerstpakketten. Minimahulp070 is geheel afhankelijk van donaties en wordt beheerd door drie personen.

Repair Café
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is. Na een eenvoudige reparatie zijn deze weer prima bruikbaar. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Het Repair Café brengt daar verandering in! https://www.repaircafedenhaag.nl/

De Dierenvoedselbank D.G.B.
“Waar een gewone voedselbank stopt, gaan wij verder”. De Dierenvoedselbank D.G.B. (de gevulde buikjes) is opgericht in februari 2020, omdat Michael Eijssink (oprichter) steeds meer de trend zag dat mensen hun geliefde dier niet meer kunnen onderhouden. Inmiddels voorzien hij en zijn team geheel belangeloos ongeveer 200 huisdieren van voeding. Oproep! De laatste tijd komen er steeds meer inschrijvingen binnen waardoor ze op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers én een grotere locatie. Ze opereren nu nog vanuit een garagebox maar daar groeien ze ondertussen uit. Wil je de handen uit de mouwen steken of weet je een goeie locatie? Neem contact op! De stichting is afhankelijk van donaties. In veel gevallen komen zij nog te kort om alle dieren van voeding, maar ook andere artikelen, te voorzien. Kijk op https://dierenvoedselbankdgb.nl/ hoe je kan bijdragen.