Parkrun Den Haag Zuiderpark opgeschort

Parkrun Den Haag Zuiderpark opgeschort

Alle parkrun-evenementen in dit land zijn opgeschort als gevolg van COVID-19 (Coronavirus). Voor meer details kijk hier.

Zoals de naam het al verraadt ligt het Haagse Zuiderpark in het zuiden van de hofstad: zeer makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets of auto vanuit het centrum.

De start van de parkrun is vlakbij de Sportcampus en de route bestaat uit twee rondes door het groene park met een meertje  in het midden. Een bijzondere lokatie waar in ieder jaargetijde in de frisse buitenlucht lekker gerend of gewandeld kan worden op zaterdagochtend. Uiteraard is er na iedere parkrun de gelegenheid om kennis te maken met andere parkrunners.

Een groep enthousiastelingen van ervaren en nieuwe parkrunners uit zowel binnen- als buitenland heeft zich hard gemaakt om Zuiderpark parkrun op te zetten. Rennen, joggen, wandelen of meehelpen als vrijwilliger: sommige leden van dit kernteam hebben al de nodige ervaring opgedaan in meer dan 10 landen. Daarom zijn ze superblij dat parkrun naar Nederland komt.

Nadat parkrun had aangekondigd om op te starten in Nederland is na meetings met Country Manager Deri Thomas het lokale kernteam ontstaan. Mede-evenementcoördinatoren Joel Marsden en Hannah Gray hebben al de nodige ervaring opgedaan in het Verenigd Koninkrijk. Joel ontdekte parkrun in 2013 toen er een parkrun pal tegenover zijn toenmalige huis plaatsvond. Collega’s van Hannah introduceerden haar aan parkrun en dankzij de gezelligheid werd Hannah meteen erdoor gegrepen. Voor andere leden van het kernteam daarintegen is parkrun hun eerste échte kennismaking met het fenomeen.

parkrun organiseert gratis, wekelijkse 5 km loopevenementen met tijdwaarneming. Iedereen is welkom, deelname is gratis, makkelijk en veilig.

Deze evenementen vinden plaats in parken en groengebieden. parkrun heeft een uniek inclusief karakter: van absolute beginners tot geoefende atleten en van jonge kinderen tot ervaren lopers en wandelaars; iedereen is welkom.

Bron: parkrun.com