Miles in the Park – Michael Varekamp & The Legends speelt Miles Davis (Jazz concert)

Miles in the Park – Michael Varekamp & The Legends speelt Miles Davis (Jazz concert)
Wanneer:
24 september 2021 @ 21:00 – 23:00
2021-09-24T21:00:00+02:00
2021-09-24T23:00:00+02:00
Waar:
Zuiderparktheater
Henriette Roland Holstweg 100
Miles in the Park – Michael Varekamp & The Legends speelt Miles Davis (Jazz concert) @ Zuiderparktheater

A TRIBUTE TO MILES DAVIS

Het is in 2020 veertig jaar geleden dat trompetlegende Miles Davis voor het eerst op een Haags podium speelde. En wel in het Kurhaus in Scheveningen!

Er zouden vele malen volgen als hoofdattractie tijdens de Haagse jaren van het North Sea Jazz Festival. Precies dertig jaar geleden overleed de grootmeester. Reden om zijn muziek en leven te vieren tijdens een feestelijke en unieke avond in het Openluchttheater Zuiderpark.

MILES

Tijdens dit concert wordt geput uit het grote oeuvre van Miles. Niet voor niets is een van zijn bijnamen ‘The Picasso of Jazz’. Als geen ander wist Miles zichzelf en de jazz keer op keer te vernieuwen. Miles Davis stond bekend om zijn geniale ingevingen en gepassioneerde levensstijl. De muziek die hij aanraakte zou daarna nooit meer hetzelfde zijn. Kind of Blue en Ascenseur pour l’Echafaud behoren tot de meest legendarische albums uit de jazz.

Het concert bestaat uit twee sets geeft een overzicht van vele fases van de carrière van Miles en zal worden ondersteund door visuals van Job Geheniau. Het concert geeft een overzicht van de hoogtepunten uit veertig jaar Miles Davis!

MICHAEL VAREKAMP

De Haagse en tegenwoordig in Scheveningen woonachtige jazztrompettist Michael Varekamp liet zich al vroeg inspireren door Miles en wijdde er een belangrijk deel van zijn carrière aan. Samen met The Legends maakte hij de theatervoorstelling Miles! en hij tourde door heel Europa met de Miles’ voormalige stersolist in de jaren zeventig, Sonny Fortune.

Michael trekt volle zalen met theaterprogramma’s over o.a. Miles Davis, Louis Armstrong en Billie Holiday. Hij tourde over de gehele wereld met oa. Miles Davis alumnus Sonny Fortune. Hij trad op in Birdland en Jazz at Lincoln Center New York en speelde met Scott Hamilton, David Murray en Branford Marsalis. Hij ontving in Japan de Kobe Award voor buitengewoon talent.