Als ik het zelf zo lees woonde ik bijna in het Zuiderpark

Als ik het zelf zo lees woonde ik bijna in het Zuiderpark

Als kind bijna elk jaar schaatsen op de ondergelopen speelweide en als het ff kon op de vijvers ernaast. Als het gesneeuwd had glijden van de puinheuvels aan de Loevesteinlaan. Met je ouders minigolfen en eind juni naar Parkpop. Roti en broodjes kip kerrie vreten op het Milan feest. Met school wandelde je regelmatig naar de kinderboerderij en kreeg je daar een soort van biologie les.

Op zaterdag voetballen bij hsv ADO, op zaterdagavond of zondagmiddag naar FC Den Haag. Als het voetballen of de training afgekeurd was liep je als kamelen rond of door het Zuiderpark. Crossen op je BMXje achter de Zuidtribune op de Crossfietsbaan. Zwemmen in het openluchtzwembad waar het water in mijn beleving altijd zó koud was dat Wim Hof er een hartstilstand in zou krijgen. Een schaafijsje halen bij de Surinamer met z’n rijdende kraampje op de binnenweg. Biljagten bij Samonda waar je meteen je eerste eigen guldentjes in een gokkast gooide.

Later als jonge ouders deed je het meeste nog een keertje dunnetjes over met je kinderen. Dan ging je wandelen naar de kinderboerderij, Ot en Sien, het Hertenkamp en de treintjes. Kregen ze zwemles in het nieuwe zwembad, ging je naar de binnenspeeltuin en skeelerde ik rondjes met m’n dochter. Na afloop haalde je dan een patatje bij het Hapje.

Als ik het zelf zo lees woonde ik bijna in het Zuiderpark.

Mvg Ricardo

Foto: Zuiderpark, kinderboerderij  1990
Vervaardiger: Kempff, P.G.
Bron: Haags Gemeentearchief